img_1106 537 x 800

jan en dooitze 1

Veenhoop

Varen met de Aebelina

Gemiddeld vaart de Aebelina eens per week van eind april tot eind september. Meestal wordt er gezeild op de wateren van het Nationaal Park 'De Alde Feanen', maar de gasten mogen uiteraard de route bepalen. Dan weer is er een evenement waarvoor de Aebelina is uitgenodigd. Wie varen er mee met de Aebelina?

Bemanning

In de eerste plaats drie vrijwilligers van het Skûtsjemuseum, één als schipper en twee als bemanningsleden. Zij staan de schipper bij met het hijsen van de zeilen, het bedienen van schoten en zwaarden, het aan land gaan en weer vertrekken enz. Zij assisteren ook eventuele gasten die graag 'mee willen werken' tijdens het varen door bijv. de schoten en/of de zwaarden te bedienen. Wanneer het weer het toelaat mogen de gasten ook het roer bedienen.

Sponsors

Op geregelde tijden varen sponsors mee met hun relaties. Zij zijn belangrijke gasten voor het schip, immers zij zorgen voor een vaste financiele bijdrage in de jaarlijke kosten voor het in de vaart houden van de Aebelina. Wie de sponsors zijn kunt u vinden onder 'Sponsors' van deze site.

Opstappers

Vijf middagen in de zomerweken kunnen liefhebbers boeken voor een zeiltocht met de Aebelina. De data in 2017 zijn: 25 juli, 1, 15, 22 en 29 augustus. Boeken kan telefonisch of via de site/mail. Er mogen per keer 12 personen mee. Vol is vol. De bijdrage is € 15 p.p. ( Inclusief een kop koffie en eventueel museumbezoek ). U bent  een hele middag op het water vanaf ± 13.00-17.00 uur. Begin en eind van de reis is in het Skûtsjemuseum aan De Stripe 12 in Earnewâld.

Aebelina huren

Het is ook mogelijk om de Aebelina voor een dag(deel) te huren en met vrienden of familie heerlijk te gaan zeilen. U mag eventueel het doel van de zeiltocht bepalen. Steeds zijn er wel drie bemanningsleden van het Skûtsjemuseum mee aan boord. Vraag naar de mogelijkheden:  0616933805 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen

Verder verschijnt de Aebelina jaarlijks op evenementen zoals bijv. op de watersportdag in Earnewâld, Warten, het skûtsjesilen op de Burgumer Mar, op de Langweerder Wielen, bij Grou, de turfvaartdagen in Appelscha, enz. Tijdens deze evenementen is het schip te bezichtigen en wanneer de omstandigheden het toelaten kan er worden gezeild.

Voor alle verdere informatie en eventuele boekingen en prijzen kunt u op werkdagen bellen.

06-16933805 of mailen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lemmer.3

Warkumlyts