Skip to main content

Vrijwilligers in het Skûtsjemuseum

Het Skûtsjemuseum in Earnewâld wordt gedragen door ruim 50 vrijwilligers.
Zij doen alle voorkomende werkzaamheden, zij besturen en ze zijn tegelijk eigenaar van het museum. Zonder vrijwilligers kan het museum dus niet bestaan. De vrijwilligers hebben uiteraard bijzondere interesse voor de oude zeilende vrachtvaarders en het hedendaagse skûtsjesilen, maar ze komen ook naar het museum voor een plezierige invulling van een stukje vrije tijd en voor de gezelligheid.

Naast de werkzaamheden dus ook veel ruimte voor persoonlijk kontakt. Dat houdt de club bij elkaar. Soms haakt er iemand door omstandigheden af, helaas, maar geregeld meldt zich ook weer een nieuwe vrijwilliger. De groep van ruim 50 mensen blijft dus op peil.

Wat doen ze dan? Ieder heeft zijn eigen (werk)ervaringen  en interesse en die worden benut voor: tuinonderhoud, gebouwenonderhoud, electriciteitszaken, verwarmingszaken, smederij, rondleidingen, kantine, telefoondienst, planning, varen met Aebelina en Dorp Grouw, onderhoud Aebelina, collectiebeheer, financiën en ga zo maar door. Altijd werk.
Na het klussen is er altijd tijd voor de 'evaluatie' zoals we dat noemen. Gezelligheid dus. Sterke verhalen soms. Zin om mee te doen? Kom maar eens ( vrijblijvend ) langs om de sfeer te proeven. Bel dan even: 0616933805.

Dinsdag

Dinsdag is de klusdag. In de zomermaanden wordt er alleen overdag geklust, vanaf negen uur.  In de wintermaanden ook 's avonds, vanaf half acht. Overdag zijn er meest ca. 15  mensen bezig, 's avonds meest een iets kleiner  aantal. Onderstaande foto's geven een beeld van wat er allemaal gebeurt. Zit er iets voor u bij? Een keer langskomen verplicht  tot niets.