Skip to main content

Meevaren op de Æbelina

Gemiddeld vaart de Aebelina eens per week van eind april tot eind september. Meestal wordt er gezeild op de wateren van het Nationaal Park 'De Alde Feanen', maar de gasten mogen uiteraard de route bepalen. Dan weer is er een evenement waarvoor de Aebelina is uitgenodigd. Wie varen er mee met de Aebelina?

Bemanning

In de eerste plaats drie vrijwilligers van het Skûtsjemuseum, één als schipper en twee als bemanningslid. Zij staan de schipper bij met het hijsen van de zeilen, het bedienen van schoten en zwaarden, het aan land gaan en weer vertrekken enz. Zij assisteren ook eventuele gasten die graag 'mee willen werken' tijdens het varen door bijv. de schoten en/of de zwaarden te bedienen. Wanneer het weer het toelaat mogen de gasten ook het roer bedienen.

Sponsors

Op geregelde tijden varen sponsors mee met hun relaties. Zij zijn belangrijke gasten voor het schip, immers zij zorgen voor een vaste financiele bijdrage in de jaarlijkse kosten voor het in de vaart houden van de Aebelina. Wie de sponsors zijn kunt u vinden onder 'Sponsors' van deze site.

Opstappers

Elke zomer is er ook ruimte voor opstappers. Dit jaar 2024 gaat de Aebelina ook weer zeilen  met zgn. opstappers, individuele gasten die voor een redelijk bedrag een middag  mee kunnen zeilen. Start om 13.00 uur bij het Skûtsjemuseum. Aankomst tussen 16.00 en 17.00 uur, al naar gelang de omstandigheden.  Boeken kan  telefonisch met het Skûtsjemuseum 0616933805 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opstappersmiddagen 2024 zijn: 16, 23 en 30 juli,  13, 20 en 27 augustus.  De prijs is € 20.-  p.p. ( inclusief museumbezoek).  Er kunnen maximaal 12 gasten mee per keer en vol is ( echt )  vol. U kunt voor maximaal 4 personen opgeven.

Aebelina huren

Het is ook mogelijk om de Aebelina voor een dag(deel) te huren en met vrienden of familie heerlijk te gaan zeilen. U mag eventueel het doel van de zeiltocht bepalen. Steeds zijn er wel drie bemanningsleden van het Skûtsjemuseum mee aan boord. Vraag naar de mogelijkheden:  0616933805 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen

Verder verschijnt de Aebelina jaarlijks op evenementen zoals bijv. op de watersportdagen  in Earnewâld, Warten, Dokkum, bij Grou, de turfvaartdagen in Appelscha, enz. Tijdens deze evenementen is het schip te bezichtigen en wanneer de omstandigheden het toelaten kan er eventueel worden gevaren.

Voor alle verdere informatie en eventuele boekingen en prijzen kunt u op werkdagen bellen.

06-16933805 of mailen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.